Žičane mreže / Žičano pletivo

Program skladištenja i isporuke

Žičana pletiva otvaraju nova arhitektonska rješenja. Funkcionalnost i dizajn su u pravom smislu riječi isprepleteni. Služe kao transparentne medijske fasade i omogućavaju svjetlosne efekte kao i instalaciju video projekcija.

Zgrade tako dobivaju optičko podizanje vrijednosti i individualno su obilježene. Igra svjetlosti i sjene donosi posebne odraze i efekte. Ovisno o kutu promatranja i ulazu svjetla, na površini pletiva zrcale se sunce i oblaci i imaju metalno sjajni odraz.

Fasadne obloge od arhitektura – žičanog pletiva doimaju kao druga „koža“ zgrade. Ovisno o perspektivi, fasada zablista neprozirno ili prozirno. Uz izgled, arhitektura – žičano pletivo uvjerava funkcijama poput zaštita od sunca ili smanjenje buke.

UREĐENJE S HAVER & BOECKER ARHITEKTONSKIM ŽIČANIM PLETIVOM

Arhitektura – žičano pletivo tvrtke Haver & Boecker povezuje izuzetnu funkcionalnost s visokim estetskim čarima. Mješavina koja otvara nove perspektive za oblikovanje i omogućava fascinantna arhitektonska rješenja.

Opsežan spektar tipova i izvedbi pletiva nudi mnoštvo mogućnosti oblikovanja za unutarnji i vanjski prostor. Na primjer oblaganje fasada, stropova i zidova, kao zaštita od sunca, vizualna zaštita, zaštita od buke, podjela prostora, za zaštitne naprave, u području dizajna objekata, kao oglasna površina ili za elektromagnetski zaklon. Za učvršćivanje je razvijen sustav zatezanja koji je dokazan u praksi.

PREUZIMANJE žičano pletivoDaljnje dokumente možete naći u našem području za preuzimanje.

PDF – preuzimanje

Oblikovanje fasada s metalnim pletivom HAVER

Velikim izborom različitih tipova pletiva zgrade se mogu optički revalorizirati i individualno okarakterizirati. Ovisno o ulazu svjetla i mjestu gdje se nalazi promatrač, materijal djeluje prozirno i daje slobodan pogled na ono što se nalazi iza ili ga pak zatvara. Svjetlost i sjena, sunce i oblaci zrcale se na površini pletiva, reflektiraju metalni sjaj ili se doima kao druga „koža“.

Arhitektura – žičana pletiva tvrtke Haver & Boecker nude zanimljive mogućnosti u odabiru boja fasade. Pomoću lakiranja ne da se samo mogu nanijeti područja u boji, već i kompleksni motiví kao logo ili slike Posebni efekt može se postići obradom žica različitih boja u vertikalnom i horizontalnom smjeru: Utisak boje mijenja se s promjenom položaja promatrača. Kemijskim dugotrajnim premazivanjem može se također promijeniti izgled boje nehrđajućeg čelika.

Know-How spojen s estetikom i praktičnom koristi

IMAGIC WEAVE® omogućava stvaranje individualno programiranih svjetlosnih efekata, pa sve do video prezentacija za uređivanje transparentnih medijskih fasada.

IMAGIC WEAVE®, kombinacija metalnog žičanog pletiva i LED tehnologije, omogućava uređenje transparentnih medijskih fasada s individualno programiranim svjetlosnim efektima  pa sve do video prezentacija.

Stranke iz cijelog svijeta se oslanjaju na sposobnost tvrtke Haver & Boecker kao što nam pokazuje kreativna suradnja s međunarodno renomiranim arhitektima i mnogobrojni građevinski projekti izvedeni s tehnološkim znanjem i iskustvom te žičanim pletivom.

POSEBNOSTI & KORIST

  • Individualna estetika I pouzdana funkcija
  • Veliki spektar različitih vrsta pletiva
  • Moguće raznolike kombinacije boja (lakiranje ili obojene žice)
  • Zanimljivi optički efekti
  • Ispunjava akustičnu i zaštitnu funkciju
  • IMAGIC WEAVE: Transparentne medijske fasade sa programiranim video prikazima, od individualno programiranih svjetlosnih efekata do video prezentacija

Mogućnost primjene

Obloge fasada, stropova i zidova, kao zaštita od sunca, vizualna zaštita, zaštita od buke, podjela prostora, za zaštitne naprave, u području dizajna objekata, kao oglasna površina ili za elektromagnetski zaklon.

IMAGIC WEAVE® omogućava stvaranje individualno programiranih svjetlosnih efekata, pa sve do video prezentacija za uređivanje transparentnih medijskih fasada.

PREDNOSTI

Visokokvalitetna slika, transparentne medijske fasade za svjetlosne efekte i video prezentacije.

U Austriji Vam s ProMetallom na raspolaganju stoji partner koji već više od 15 godina slovi kao STRUČNJAK ZA METALNE FASADE , i može predočiti vrhunske reference koje prelaze granice branši. Partnerstvo s tvrtkom Haver & Boecker upotpunjuje široki asortiman ProMetallovih proizvoda za fasade – od štancanih, istegnutih, prešanih metala, preko dekorativnih, obojenih limova sve do transparentnih medijskih fasada tvrtke Haver & Boecker, kombinacije posebnog arhitektonskog žičanog pletiva i LED tehnologije.

ProMetall – u Austriji i sinonim za DIZAJN UMJESTO PROSJEKA  – slovi kao pratitelj projekta od kreativne ideje projektanta,
zajedničkog pronalaženja rješenja, natječaja, preko upita do izvođenja zajedno sa metalskim radnicima i fasaderima.

Saznajte više

Iznimno raznovrsno arhitektura – žičano pletivo postoji od 2013. godine. Prikladna je za upotrebu kao obloga fasade i isprepliće – u pravom smislu riječi – funkcionalnost s estetikom. Ovisno o kutu promatranja i ulazu svjetla, pletivo se doima prozirno ili neprozirno, svjetlost i sjene donose posebne odraze i efekte. Različite vrste pletiva omogućavaju individualnu izvedbu koja uvjerava optički, kao i ispunjava funkciju zaštite od sunca ili smanjenje buke. U kombinaciji s modernim LED rasvjetnim tijelima mogu se realizirati medijske fasade koje se doimaju kao poluprozirna koža koja lebdi ispred zgrade. Ovaj poseban efekt proizvoda IMAGIC WEAVE iskorišten je na primjer na zgradi „Aspire Tower“ u Dohi.

Trebate reference? Molimo posjetite reference arhitektura - žičano pletivo
 Imate daljnja pitanja? Molimo Vas koristite našeg asistenta za upit ili kontaktirajte svoj osobni kontakt